Kurser

Sverok Västerbotten har i dagsläget två inplanerade kurser, är du intresserad av att gå en annan kurs? Kontakta Sanna så planerar hon in en kurs! Alla kurserna är gratis att gå för dig som är med i en Sverokförening och är ett led i att erbjuda fortbildning för våra ideella som vill utveckla sig i sitt engagemang.

Är du intresserad av att gå någon av kurserna så anmäl dig på Studiefrämjandets hemsida, alla kurser kommer att vara på Kulturhuset Klossen på tisdagar. Här nedan kommer en kortare presentation av de kurser som finns, genom att klicka på rubriken kommer du till kursens anmälningssida och mer information.

 

Kurs 1. Ordförandenätverkordforandeklubba
Period: Inget planerat, kommer till hösten

Tanken är att, tillsammans med andra ordförande, diskutera lite kring vad det innebär och starta ett nätverk där deltagarna kan utbyta frågor och erfarenheter med varandra. Det kommer att vara fokus på diskussioner som ordförandes roll, arbetsuppgifter, gruppdynamik, konflikthantering, ledarskap och personliga frågor.

 

Kurs 2. Styrelsekunskap
Period: 9 juli

Vill du utveckla din styrelsekunskap, själv eller med andra i din förening? Hur fungerar egentligen en styrelse, vad betyder de olika rollerna och finns det något som måste göras som förening? Tycker du att eBas är krångligt eller vill veta mer om vilka kommunbidrag som finns? Eller vill du helt enkelt bara diskutera tillsammans med andra föreningsaktiva och lära känna fler i din närhet? Då borde du gå Sverok Västerbottens utbildning i styrelsekunskap.

 

 

mynt2Kurs 3. Kassörskap
Period: Ingen planerad, kan planeras om ni är minst tre personer.

Är du kassör i en Sverokförening för första gången? Är det så att du kanske har suttit som kassör ett tag men gärna skulle vilja lära dig mer? Då är denna kassörskurs något för dig! För både nyvalda som vill ha lite mer information om vad det innebär att vara kassör och de som har specifika frågor de undrar över!  Kursen kommer att börja med grunderna i kassörsarbete men även gå in på skatteregler, enklare bokföring samt ekonomisk redovisning. 

 

Kurs 4. Mångfaldsutbildning
Period: 3 sept

Vill du jobba med inkludering och mångfald i din förening? Har du lite svårt att veta hur du kan göra det? Gå Sverok Västerbottens mångfaldskurs där vi tillsammans går igenom materialet från Tankebanken! Under dagen får deltagarna möjlighet att diskutera och lära sig mer om normer, makt och praktiskt förändringsarbete på föreningsnivå. 

Lämna ett svar